Stichting Moslimgroep Leiden.
Kvk nummer: 41165292 RSIN: 5805351

Pilaren van de islam (Maliki-Fiqh)

✒ Vanaf dinsdag 17 September 2019 start het Islamitisch Centrum Al Hijra Leiden met het aanbieden van de module getiteld “Pilaren van de islam (Maliki-Fiqh)”. Gedurende deze module zal de student op een toegankelijke en praktische manier inzicht krijgen in welke zaken verplicht, aanbevolen, afgeraden of verboden zijn voor de aanbiddingen als het gebed, reinheid en vasten. De student krijgt antwoord op vragen als “wat maakt mijn wassing ongeldig?”, “wat moet ik doen als ik het gebed voorga?” en “wat moet ik doen als ik een dag niet heb kunnen vasten?”.

Het vergaren van kennis is een verplichting voor iedere moslim. Anas, moge Allah met hem tevreden zijn, heeft overgeleverd: “De Profeetﷺ heeft gezegd: ‘Kennis vergaren is een plicht voor elke moslim.” [Sahih Muslim].

☑ Docent: Shaykh Mhamed Arab

Het vergaren van kennis is een verplichting voor iedere moslim. Anas, moge Allah met hem tevreden zijn, heeft overgeleverd: “De Profeetﷺ heeft gezegd: ‘Kennis vergaren is een plicht voor elke moslim.” [Sahih Muslim].

📖 Gedurende de Module wordt gebruikgemaakt van het boek: “Pilaren van de islam (Maliki-fiqh)” auteur Al Qadi ‘Iyad vertaling Rafiq Ahmed Fris (Uitgeverij ’t Kennishuys).

📝 Aanmelden is verplicht, via: tiny.cc/Maliki-Fiqh

📎Alle bijeenkomsten worden verzorgd in de Nederlandse taal en zijn opengesteld voor zowel broeders als zusters vanaf de leeftijd van 16 jaar. Voorkennis is niet vereist.

📽 De lessen zijn online toegankelijk voor de ingeschreven studenten die de les volgen. Dit is handig wanneer je een belangrijk fragment van de les wilt terugzien of wanneer je een les onverhoopt hebt gemist.

💵Sléchts €35,- voor de gehele module inclusief het boek, Pilaren van de Islam, dat hoort bij de module

Meld je nu snel aan! tiny.cc/Maliki-Fiqh — bij Islamitisch Centrum Al Hijra Leiden.

We verwelkomen je heel graag als lid van
Het Islamitisch Centrum Alhijra!

“O, mensen Wij hebben jullie uit man en vrouw geschapen en Wij hebben jullie tot volkeren en stammen gemaakt, opdat jullie elkaar leren kennen. Voorzeker, de godvruchtigste onder jullie is degen met de meeste eer bij Allah. Voorwaar, Allah is Alwetend, Alkennend.”